Legetjenesten i Hattfjelldal kommune

Hattfjelldal kommune gleder seg til å få deg med på laget både om du er lege eller om du er medisinstudent. Vi ønsker at din tid hos oss blir både lærerik og givende.

Toril Sæterstad Nygård

 

 

 

 

 

 

Om kommunen

Hattfjelldal er en friluftslivskommune rik på muligheter for fiske, jakt, og naturopplevelser. Vi har rundt 2.200 fiskevann, og ligger ved Norges nest-største innsjø, Røssvatnet. Klimaet er jevnt over godt og vårt team bruker naturen aktivt. Du kan delta i alt fra langrenn i kommunens preparerte løyper til frisbee-golf og elvepadling. Treningslokale og basseng er også tilgjengelig.

Cesilie Larsen

 

 

 

 

 

Cesilie Larsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hattfjelldal legekontor

Legekontoret i Hattfjelldal har to fastleger, hvorav én også er kommuneoverlege i 40% av sin stilling. Vi har en LIS1-stilling og tar imot tre til fire femteårs medisinstudenter årlig fra Universitetet i Tromsø. Som student oppholder du deg her i to måneder, og du vil få muligheten til å lære av erfarne veiledere.

Cesilie Larsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbeidsliv og læring

Fastlegen har en nøkkelfunksjon i helsevesenet. Vårt mål er at du skal bli kjent med kompleksiteten og mulighetene i allmennmedisin, kanskje slik at du ønsker å fortsette i denne spennende spesialiteten. Vi tilbyr trygg og god veiledning, både faglig og for å hjelpe deg med å finne balansen mellom arbeid og fritid.

Cesilie Larsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britt Blaunfeldt Petersen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIS1-praksis ved Hattfjelldal legekontor

Plan for LIS1-praksis

  • Bli kjent på legekontoret med vårt flotte hjelpepersonale, kollegaer, rutiner og datasystem, før du begynner med egne pasienter under veiledning og supervisjon
  • Opplæring på legevakten for å kunne gå selvstendige legevakter. Opplæring vil foregå ved veileder, og du vil ha veileder som bakvakt gjennom hele tjenestetiden.
  • Gradvis økt selvstendighet i konsultasjoner og praktiske prosedyrer.
  • Introduksjon til samfunnsmedisin gjennom hele tjenestetiden
  • Introduksjon, tjeneste eller hospitering ved andre kommunale oppgaver som helsestasjon (barn og ungdom), sykehjem, fysioterapi, hjemmesykepleie og ROP (rus og psykiatri) tjenesten
  • Faste ukentlige veiledningstimer. Utover dette har vi «åpen dør» for nødvendig veiledning underveis.

Legevakttjeneste

Legevakt er en viktig del av allmennpraksis i store deler av landet, og utgjør en annerledes måte å arbeide på enn den ordinære fastlegehverdagen. Som LIS1 vil du delta i fastlegenes legevaktdekning, med ansvar for omtrent 2 600 innbyggere i samarbeid med Grane kommune. Vaktplanen tilpasses læringsmålene dine. Som vaktlege er du privat næringsdrivende.

Sykehjemspraksis

For å kunne oppfylle læringsmålene dine vil du få praksis ved kommunens sykehjem en fast dag i uka gjennom tjenestetiden. Tjenesten er en god arena for de mange vurderinger som hører med i livets sluttfase. Du vil også her selvsagt få veiledning – først går du visitt sammen med veileder, deretter utfører du selv visitt med supervisjon før du går inn i dette alene. Gjennom hele tjenestetiden vil du få med deg veileder på deler av visittene, krevende pårørende/pasient-samtaler og få den veiledning som du har behov for.

Helsestasjon

Deltakelse på helsestasjonen gir erfaring med oppfølging av gravide og barn. Du bistår i barnekontroller og lærer å identifisere normale utviklingsmønstre. Dette er en god lærings arena med tanke på å vurdere i all hovedsak friske barn, noe som er svært nyttig å ha erfaring med når man står med et sykt barn foran seg

Hjemmetjenesten

Samarbeid med hjemmetjenesten gir forståelse for hvordan eldre og syke kan bli boende hjemme lengst mulig. Denne erfaringen inkluderer arbeid med beboere i bo- og omsorgssentrene nær legekontoret og mange interaksjoner via pleie- og omsorgsmeldinger og ukentlige samarbeidsmøter.

Fysiotjenester

Kommunens fysioterapeuter spiller en viktig rolle i pasientens rehabilitering og forebyggende helse. Som LIS1 vil du hospitere med fysioterapeutene, lære om rehabiliteringsprosesser og vurdere pasientens behov for hjelpemidler. Frisklivssenterets ansvar gir også innsikt i kommunens tilbud for befolkningens helse og trivsel.

Psykologisk støtte-team

Psykologisk støtte-teamet tilbyr akutt hjelp i krisesituasjoner. Teamet er ledet av kommuneoverlegen og består av teammedlemmer fra ulike tjenester. Deltakelse i teamet gir deg erfaring med tverrfaglig samarbeid i krevende situasjoner. Du deltar i faste møter og ved akutte behov.

I Hattfjelldal får du en omfattende opplæring og erfaring i variert medisinsk praksis. Ta kontakt for mer informasjon. Vi ser frem til å ønske deg velkommen som en verdifull del av teamet vårt!

Cesilie Larsen

Kontakt oss

Cesilie Larsen
Enhetsleder Helse
Telefon 75 18 48 70
Mobil 99 50 07 96
Øystein Furnes
Kommuneoverlege
E-post